Moj račun      
0

BLOG


Kategorija: Svetujemo
16.10.2019
Se lasje obnašajo, kot da imate prste v vtičnici?

Deli s prijatelji:
Jesenski in zimski čas, suho podnebje in pomanjkanje vlažilnih sestavin v laseh botrujejo nastajanju učinka statičnih las. Še posebej so na ta pojav občutljivi tanki in redki lasje, saj postanejo še lažji in s tem, na videz, neukrotljivi. 

Pa vendar, obstajajo načini, s katerimi lahko preprečimo naelektrenost las. Najlažje in najhitreje jih bomo ukrotili z uporabo bolj vlažilnih šamponov in balzamov/mask. Na ta način jih ne bomo samo razelektrili, temveč tudi poskrbeli za njihovo zaščito in zdravo stanje v mrzlem in bolj vlažnem obdobju. 

Vlažilno-hranilni izdelki na gostih in močnih laseh zapolnijo suhe predele v lash ter zgladijo lasno povrhnjico, kar posledično preprečuje, da bi lasje štrleli stran od lasišča. V kolikor pa so naši lasje tanki in redkejši, bodo pravi izdelki zaščitili lasno povrhnjico in dodali lasem malo teže. Širok izbor primernih izdelkov vam je na voljo tu

Lahkotni negovalni balzami, ki se ne izpirajo, bodo prav tako odlična rešitev za odpravo statike, saj povečajo sposobnost zadrževanja vlage. Namesto uporabe silikonskih olj ali serumov, v jesensko-zimskem obdobju priporočamo uporabo serumov za lažje razčesavanje las, krem za oblikovanje pričeske ali balzamov brez izpiranja. 

Samo sušenje las tudi znatno vpliva na naelektrenost. Ionski sušilci za lase so ključnega pomena za sijoče, gladke in popolne lase. In če uporabljamo tak sušilec, bo lesena ali keramična krtača vrhunsko dopolnilo, saj povzroča manj statike. 

Če pa se vendarle znajdemo v situaciji, ko nas ujamejo naelektreni lasje, si malo laka za lase (potovalna velikost laka je redna spremljevalka v ženski torbici, kajne?) popršimo po dlaneh in z njimi pogladimo lase. Rešitve so torej vedno na voljo. Včasih nas do njih loči samo klik