Moj račun      
0

BLOG


Kategorija: Svetujemo
20.02.2020
Razmršeni lasje - tegoba ali veselje?

Deli s prijatelji:
Do razmršenosti in posledično večjih izzivov s kreiranjem želene pričeske pogosto prihaja pri visoki vlažnosti zraka, še posebej v obmorskih krajih ali pa v deževnem vremenu. 
 
Valoviti in kodrasti lasje so še posebej dovzetni za ta pojav. Lasje namreč absorbirajo vlago in se začnejo vrtinčiti. Tovrstno tegobo pa lahko povzroči tudi glajenje las. 
 
Podobno lahko zaznamo tudi pri poškodovanih, barvanih in obremenjenih laseh, kjer povrhnjica las postane hrapava, zato vlaga hitreje prodre v notranjost las in ti postanejo neukrotljivi. 


Večkrat slišimo vprašanja: 
 
- Kako naj ukrotim to "čupo"?
- Kaj mi svetujete, da si lahko oblikujem vsaj približno želeno pričesko?
- Vse mi štrli, kaj naj naredim?
- Imate kaj, da malo v red spravim svoje lase?
 
Rezultat iskanja slik za skuštrani lasje
 
In kako preprečimo razmršenost las?
Preventivno delujemo tako, da skrbimo, da se lasje ne izsušijo. Pri umivanju uporabimo vlažilni šampon in balzam, lasem pa občasno privoščimo tudi negovalno vlažilno masko. Pri oblikovanju pričeske uporabimo serum za glajenje in s tem ohranjamo gladko in neprepustno povrhnjico. Posledično lasje ne bodo izgubljali vlage. Da pa bo serum razvil maksimalen učinek, ga nanesemo na mokre lase. Na koncu oblikovanja pričeske uporabimo še lak za lase in s tem poskrbimo za učinkovito zaščito in hkrati obstojnost pričeske. 
 
Ko so lasje že razmršeni, je čas za kurativo.
 
Povrhnjico las najlažje zgladimo z negovalnim oljem ali gelom za ravnanje las. Vedno nanašamo majhne količine izdelka na dlani, nato pa zgladimo zvrtinčene lase. Naj vam prišepnemo: za prvo pomoč bo pomagala tudi krema za roke.
 
Vse te navedbe veljajo za ljudi, ki si ne želijo tovrstnega stanja las. Za vse tiste, ki pa si namenoma kreirate razmršene lase, pa: uživajte v brezmejnih kreacijah. V vsej nepopolnosti se lahko prepozna čudovito popolnost. 
 
Pester izbor izdelkov za ukrotitev las lahko izberete tukaj