Moj račun      
0

BLOG


Kategorija: Ozaveščamo
05.11.2019
Organski, veganski in eco-certificirani izdelki Davines

Deli s prijatelji:
Ekološke sestavine, vpliv na okolje in varnost posameznika. Vse to je osnova poslanstva blagovne znamke Davines, ki prihaja iz Parme v Italiji.


Leta 1983 sta Gianni in Silvana Bolatti ustanovila svoje podjetje, specializirano za proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov za lase in kožo.

Že od samega začetka je podjetje sledilo usmeritvi, da svetu ponudi najboljše lepotne izdelke, ki jih lahko, omogoča čudovito življenje čim večim ljudem ter pri tem upošteva etničnost in trajnost delovanja. 


Dolgoročno blaginjo zagotavlja z nenehnim povezovanjem in soodvisnostjo med lastniki podjetja, zaposlenimi, okoljem, družbo, dobavitelji, distributerji in končnimi kupci. 

Sestavine v izdelkih so naravne, organske in certificirane s standardom Ecocert. Pridobljene so iz obnovljivih in ekološko trajnostno naravnanih virov. Sam proizvodni proces ne zastruplja okolja, ne proizvaja okoljsko spornih stranskih izdelkov ter ne uporablja topil, ki so škodljiva za okolje. 

Pridobivanje sestavin za izdelke je mednarodno, saj podjetje želi poudariti različne tradicije in bio-različnost posameznih področij. Pri tem upošteva etično-ekološke standarde gojenja in pridobivanja rastlin ter proizvodnje. Poskrbi, da ne prihaja do izkoriščanja ali diskriminacije - ne ljudi ne okolja. Upošteva principe pravične trgovine in zagotavlja sledljivost od začetka do končnega izdelka.


Sestavine in izdelki nikoli niso bili testirani na živalih. Kot članica in podpornica Unipro podpira alternativne metode testiranja, s katerimi se zaščiti tudi same surovine. 

V proizvodnem procesu, kadar je le možno, uporablja hladne procese ali najnižjo možno temperaturo ter uporablja postopke, ki potrebujejo čim manj vode. Tudi njegovi dobavitelji morajo zagotavljati enake standarde poslovanja, katerim sledi tudi preko standardov kakovosti ISO 9000 in okoljskega standarda ISO 14000.


100% čista in obnovljiva energija
Davines za proizvodnjo svojih izdelkov in svoje delovanje uporablja 100% čisto energijo, ki jo kupuje pri podjetju LiveGate (največji dobavitelj obnovljive energije v Italiji). Energija je pridobljena preko sonca, vetra, vode in zemlje, je nenehno obnovljiva in ne oddaja nič CO2 ter ne onesnažuje okolja. V vsakem izdelku Davines tako najdemo obnovljiv vir energije. 

Med široko ponudbo negovalnih in styling izdelkov Davines lahko izbirate v Ludadu Spletni trgovini.