Moj račun      
0

BLOG


Kategorija: Svetujemo
16.01.2020
Bel kot sneg, samo manj zaželen - suh prhljaj

Deli s prijatelji:
Suh prhljaj z zdravstvenega vidika ni povsem nedolžen. Z estetskega pa lahko deluje celo zanemarjeno ali vsaj neprijetno. 

Da bi se ga hitro znebili, velikokrat sežemo po prvem šamponu za odpravljanje prhljaja. Veliko ljudi pa žal ne ve, da je bila večina šamponov proti prhljaju razvita za odpravljanje mastnega prhljaja in zato lahko le delno pomagajo pri odpravi suhega prhljaja. Včasih ga lahko celo intenzivirajo. 


Glavni vzrok nastanka suhega prhljaja je suho lasišče. Tega lahko povzročijo zunanji dejavniki ali napačna nega. Suh ogrevan zrak ali dolgo izpostavljanje klimatiziranim prostorom, dnevno umivanje las ali uporaba prevelikih količin izdelkov za oblikovanje las hitro lahko povzročijo neravnovesje lasišča. Tudi močna vročina, tako pri umivanju las kot tudi pri sušenju, ravnanju ali kodranju, lahko uničuje lasišče. 

Rezultat iskanja slik za too close hot hair drying

Zdravilo za čim hitrejše zmanjšanje suhega prhljaja je vsaj začasna odpoved izdelkom za oblikovanje las (kjer z veliko uporabe lahko zelo hitro nastane preveč) ter prehod na blage, vlažilne šampone. Priporočen je tudi prehod na povsem druge izdelke, kot jih trenutno uporabljamo, s poudarkom na čim bolj naravne sestavine. 

Nežno masiranje lasišča in redno krtačenje z naravno krtačo pred umivanjem las spodbudi prekrvavitev lasišča in vpliva na zmanjšanje prhljaja. S tem postopkom se prhljaj odmakne z las, pri pranju pa ga potem z lahkoto dokončno odstranimo. 

Rezultat iskanja slik za naturaltech purifying gel

Tudi prehrana lahko vpliva na nastanek suhega prhljaja. Kajti ohranjanje zdravja kože, las in nohtov je odvisno od zadostne oskrbe z vitalnimi snovmi. Še posebej vitamini skupine B, vitamin C in E, železo, cink in folna kislina omogočajo zdravo lasišče in močne lase. 

Primerne in priporočene izdelke za odstranitev prhljaja lahko najdete tukaj